Kanteleet - Kanteleiden hankintaopas - Pienkanteleiden hankintaopas

FI  EN

 

Pienkanteleen hankintaopas

Pienkantele on hyvä valinta lapsen ensisoittimeksi, sillä kantele on helppo oppia ja soittaminen on hauskaa. Kun valitaan ensimmäistä soitinta, suosittelemme yleensä joko EasyWing5 tai Wing5 -malleja. EasyWing5 on suosituin vaihtoehto muskari-, päiväkoti- sekä esikoulukäyttöön, ja Wing5 on suosituin koulukäytössä.

Easywing5

Easywing 5 on yhteistyössä musiikinopettajien ja -pedagogien kanssa kehitetty vastaamaan muskari-, päiväkoti- sekä esikoulukäytön vaatimuksia. Sen ergonomia ja kielen jännitys, on suunniteltu erityisesti lasten tarpeisiin. Soitin on virittey ensimmäisen oktaavin D-duuri viritykseen, ja se soveltuu melodiasoittamiseen sekä laulun säestämiseen.

Wing5

Wing5 on oikea valinta kouluikäisille lapsille, ja se soveltuu myös harrastus- tai ammattikäyttöön aikuisille ja opettajille. Verrattuna EasyWing5:een, Wing5 on kooltaan isompi ja kielien jännitys on suurempi mahdollistaen voimakkaan äänen myös akustisesti. Wing5 kehityksen lähtökohtana on ollut kehittää mahdollisimman korkealaatuinen ja hyvin soiva 5-kielinen kantele. Wing5 koostuu yli kymmenestä osasta, ja sen rakenne on optimaalinen sekä akustiseen että vahvistettuun soittamiseen.